Как да използвате лимони при лошо храносмилане и киселини?

Как да използвате лимони при лошо храносмилане и киселини?

Киселините и лошото храносмилане са често срещан проблем. Те могат да се появят при консумация на някои храни и напитки, причиняващи рефлукс и влошено обработване на храната. Ако не се овладеят, киселините могат да причинят подуване, болка, парене, връщане на горчив вкус в устата. Могат да причинят възпаление и дразнене на лигавицата на хранопровода, според healthline.com, което е сериозен проблем особено с течение на времето.

Лимоните могат да помогнат при лошо храносмилане и киселини. Въпреки че самите те са кисели, лимоните и лимоновият сок са добър начин да облекчите киселинния рефлукс и да подобрите храносмилането. Водата с прясно изцеден лимонов сок в нея може да бъде особено полезна в справянето с това стомашно разстройство, защото в сока от лимоните и в самите лимони се съдържа огромно количество аскорбинова киселина. Редовната консумация на аскорбинова киселина може да допринесе в предпазването на стомаха от увреждания при повишена секреция на киселини, според healthdigest.com.

Водата с лимон има алкализиращ ефект върху стомашната киселина и върху целия организъм. Смесването на вода с лимон и консумацията ѝ на гладно може значително да подобри храносмилането, да намали киселинния рефлукс и да окаже благотворно влияние върху симптоми като подуване, дискомфорт, парене, болка, горчив вкус в устата.

Как да използвате вода с лимон при лошо храносмилане?

Ако страдате от лошо храносмилане и връщане на киселини в хранопровода и устната кухина, можете да използвате вода с лимон на гладно. Достатъчно е да смесите една супена лъжица пресен лимонов сок с една чаша вода. Водата допринася за разреждане на силата на лимоновия сок. Ако ви понася добре, можете да увеличите количеството лимонов сок. Ако не – да го намалите. Проследете организма си и преценете. Пийте водата с лимон сутрин на гладно. Можете да добавите и малко мед за вкус за неутрализация на силата на лимонената киселина.

Започнете да пиете малко по малко, за да се уверите дали стомахът ви ще понесе добре лимоновия сок. Никога не изпивайте една цяла чаша наведнъж. Това може да предизвика раздразнения, пише Аз-жената.

Ако имате проблеми с храносмилането, стомашни проблеми или киселинен рефлукс, задължително се консултирайте с лекар. Статията има информативен характер и не замества консултация с лекар.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.