Как можете да пробиете полицейските КПП-та? За какво ще ви пуснат…

„Къде?“, питат като на разпит червендалест господин с още по-червено фиатче. Той моментално си признава: „При баджанака на село, да ударим по едно!“. Само му посочиха обратната посока.

„Ами отиваме да видим Пролетта, как цъфтят дръвчетата и чуруликат птиците!“, не лъжат двама с вид на влюбени от пръв поглед. За догодина им се отложи срещата с Пролетта.

„Братче, заложил съм зелето, това топло време ще му види сметката, връщам се моментално, даже няма да се кача горе да видя старите, че да не се заразя!“, съвсем честно си казва причината да напусне Пловдив чичко, дошъл с колата си от ЖР „Тракия“. Зелето му вероятно ще вмирише цялото село, няма да може да го спаси.

„Виж сега какво да ти кажа. Обади се една стара любовница. Мъжът й заминал в командировка!“, едно към едно си каза загорял за любов. Като видя, че не трогна блокадата, добави: „Значи ми се оплака жената, че мивката й в кухнята се е запушила и била с вързани ръце, викна ме покрай другото да я отпуша!“. Горката, ще си остане да чака законната си половинка да се върне от командировка, че да отпуши мивката.

Дежурящите на КПП-тата от МВР-то бяха „железни“ и към тръгналите да влизат под тепетата.

„Закъсахме. Идвам да купя тоалетна хартия. На село затвориха и пункта за вестници, нали разбираш, не върви да късам страници от книгите в библиотека, без това са само три и то не много дебели!“, беше версията на шофьорка на средна възраст. Милата, явно насъщните й книги ще станат две.

„Събота е. Събираме се да му ударим едно белотче, нали може!“, свойски се опита да пробие намахан виладжия в чистак нов мерцедес. Не помогнаха уточнението, че в „четворката“ освен него били един зам.-кмет, районен прокурор и техен шеф от районното управление.

Още две-три дузини категорично бяха върнати, въпреки че сред тях беше и девойче, което демонстративно насочваше погледите на МВР-служителите към изскочилия й я и на половин метър от нея бюст – бил още пресен, преди ден го напомпала, но нещо се чувало свистене като от спукана гума.

Всъщност само една госпожа успя да влезе в града, без да дава никакви обяснения. Като наближи по КПП-то, тя се разкашля неистово срещу полицаите. Дадоха й моментално знак изобщо да не спира.

ПловдивМедиа.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *