Как съветничката Албина Анева се сдоби с 570 дка гори на Предел?!

След публикация на вестник „Струма“ за имотите и декларациите на общинските съветници в благоевградския местен парламент стана ясно, че в Комисията за конфликт на интереси има декларация от адвокат Албина Анева-Томова от партия МИР, която е собственик на 570 дка гори в местността Предел.

На редакционната поща на Pirinsko.com пък постъпили въпроси: Как адвокат Албина Анева е придобила 570 декара гори в местността Предел? Участвала ли е Албина Анева в заменки или е добросъвестен купувач?

Ето и коментарът на адвокат Албина Анева: „Не съм участвала в никакви заменки, купила съм си гората отдавна, преди повече от 7 години от хора“, коментира пред ​Pirinsko.com Албина Анева за декларираните в КПКОНПИ 570 декара гори в местността Предел.

Припомняме, че вчера прокурори от Върховна касационна прокуратура, съвместно със служители на Главна дирекция „Национална полиция“, иззеха документи – доклади, становища, заповеди и др. от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите и от управителя на търговско дружество в София.

Проверката е възложена от главния прокурор Иван Гешев и се отнася за извършените замени на поземлени имоти в горски територии. Изисканите документи са свързани с изпълнение на Решение на Европейската комисия от месец септември 2014 г.

Прокурорите изискват цялата документация по изпълнението на обществената поръчка с предмет избор на правоспособен независим оценител, който да извърши оценка на поземлените имоти в горски територии в съответствие с европейските изисквания, както и документи, свързани с възстановяването на предоставена на бенефициентите помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *