Как с $500 месечно се живее нормално в Тайланд

Искате да пътувате, но имате ограничен бюджет? Тайланд е една от най-икономичните дестинации в света, популярна сред туристите от повече от 40 години.

Тук можете да намерите евтино жилище, храна и транспорт, а също и невероятно красиви плажове, планини и богато културно преживяване.

Храна: 180 долара

Ако искате да увеличите максимално престоя си в тази страна, ще трябва да ядете местна храна. Тайланд е известен в целия свят със своята кухня, затова няма да ви е много трудно да се придържате към бюджета си.

Пригответе си по 1-2 долара за вкусно тайландско ястие. Голяма бутилка вода е около 50 цента, а евтината бира в кутия е около 1 долар.

Настаняване: 150 долара

За да спестите от парите за нощувки, е най-добре да си наемете апартамент за възможно най-дълъг период, за да ви бъде най-изгодно. Пробвайте си късмета и попитайте учтиво да ви направят малка отстъпка, особено ако сте отишли в слабия сезон.

В много градове можете да наемете обикновена стая с баня, климатик и дори малък балкон. Електричеството, водата и безжичният интернет се заплащат допълнително.

Транспорт: 90 долара

За тези, които искат по-голяма свобода на движение, има възможност за наемане на мотоциклет. За месец това ще струва около 90 долара плюс по 2 долара на зарежда. Не е лошо да инвестирате в хубава каска – 40 долара.

Забележителности

Някои от най-хубавите природни забележителности като плажове, джунгли и водопади са безплатни или входните такси са доста евтини.

Популярните туристически атракции като Големият дворец, Ват Фо, Храмът на Изумрудения Буда и Ват Арун имат вход около 6 долара. Пътешествениците дори могат да се отдадат на час тайландски масаж за едва 5 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *