Как ще се хранят туристите в хотелите по курортите в извънредното положение

Как да се хранят туристите в зимните курорти, които извънредното положение завари в хотелите на Банско, Боровец, Пампорово, Сандански, Гоце Делчев, Добринище, Баня? Казусът с отворените хотели, но затворени ресторанти в тях, постави туризма в извънредно сложна ситуация, предава „24 часа“. В същото време работят лифтове, пистите са отворени и хората предпочитат да са навън, в планината.

Част от чуждестранните гости са пристигнали в България с чартъри, които не са отменени. Още седмица има до края на силния ски сезон и затова хотелите с туристи предлагат за този период специален режим за хранене, тъй като румсървизът е трудно изпълним в повечето обекти. Стаите в три и четиризвездните хотели не са пригодени за хранене, в тези обекти няма и достатъчно персонал, който да поеме тази услуга по стаите.

Туристическият бранш в последните часове води помежду си телефонни консултации, за да се намери решения за този абсурден казус – отворени хотели и затворени ресторанти.

Един от вариантите е ресторантите, които работят само за гостите в хотела, да направят храненето на няколко смени.

Масите вътре да бъдат на разстояние 4-5 метра една от друга, за да не влизат в контакт туристите.

Идеята е взаимстване от други държави, където също не са били затворени хотелите, но затова пък са били оставени ресторантите в тях отворени, за да се гарантира изхранването на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *