Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева се събират на Банско джаз фест

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева се събират на Банско джаз фест

Певиците Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще са едни от звездите на тазгодишното издание на Банско джаз фестивал, което ще се проведе в рамките на осем фестивални вечери от 7 до 14 август.

Неговата програма вече е готова, а заявката е да се даде подкрепа на българските джаз изпълнители, които години наред са били на сцената на Банско, но през изминалия период са останали без възможност да радват публиката. Освен това ежегодният фест ще срещне родните меломани и с изпълнители от Сърбия, Северна Македония, Гърция, Австрия, Индонезия и др.

Първата фестивална вечер ще бъде в чест покойния създател на събитието – на д-р Емил Илиев. Тя ще бъде открита под надслова „Дами пеят джаз и соул” и ще срещне гласовете на Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева. Сред познатите имена на българските изпълнители в програмата са Ангел Заберски, АКАГА, Васил Петров, Михаил Йосифов, Вили Стоянов и много други. Внимание заслужава проектът „Милчо завинаги”, представен от съпругата му – джаз певицата Вики Алмазиду, проект започнал приживе от Милчо Левиев, завършен от Вики и приятели на Милчо. Фестивалът ще бъде закрит от Хилда Казасян и Плевенска филхармония с „Да послушаме кино”.

Като част от фестивала освен музикални изяви се предвиждат и съпътстващи развлекателни събития през деня в градска среда. Едно от тях ще включи изложение на картини от едни от най-добрите български художници.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *