Кампания за мащабно пролетно почистване в Благоевград

Кампания за мащабно пролетно почистване в Благоевград

Мащабната кампания за почистване „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ отново обединява благоевградчани в една обща кауза. На 14 май от 10.00 часа официално ще бъде поставено началото на голямото почистване.

След дълго прекъсване, екипът на кмета Илко Стоянов възобновява кампанията, като тази година тя ще премине под патронажа на заместник министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Стартът ще бъде даден от министър Сандов и кмета Илко Стоянов на пл. „Народни будители“ (пространството между сградите на РИМ – Благоевград и бившия Младежки дом), където ще има и разположена шатра с необходимите материали за почистването.

Шатри ще бъдат поставени и в началото на алеята в парк „Бачиново“, пред централния вход на стадион „Христо Ботев“, както и в зелените площи при общежитията на Американски университет в България. Шатри ще бъдат разположени още и в кварталите „Струмско“, кв. „Запад“ и кв. „Освобождение“, кв. „Грамада“, кв. „Еленово“ и кв. „Ален мак“.

„Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ е кампания за разделно събиране на отпадъци, като целта и е да обедини жителите на Благоевград в една обща кауза, а именно поддържането и превръщането на родното ни място в по-приятно и чисто пространство.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.