Кандидатстването за първи клас започва от утре онлайн

Кандидатстването за първи клас започва от утре онлайн

Кампанията за кандидатстване в първи клас в София започва от утре. От 21-ви април до 21-ви май, родителите могат да подават заявления в съответните училища по електронен път. Всички документи по гражданско състояние, необходими за кандидатстването, ще бъдат осигурявани изцяло по служебен път от районните администрации.

Тази година кампанията ще протече изцяло онлайн. Заявленията за кандидатстване могат да се изтеглят и изпратят на електронната поща на съответното училище.

След подаване на документите на имейл родителите трябва да получат входящ номер. Заради извънредното положение родителите не е необходимо да посещават общинската администрация за заявяване и получаване на документи. Няма да заплащат и такси. Това ще стане по служебен път.

Водещ принцип при приема продължава да бъде уседналостта. Остават в сила прилежащите райони на училищата, които дават най-много точки при кандидатстване. Обстоятелствата, свързани с адреса също ще бъдат проверявани по служебен път.

Цялата информация за кампанията, заявление за кандидатстване и списък на учебните заведения са публикувани в рубриката „Образование“ на сайта на Столичната община.

Документи се подават до 21-ви май, а първото класиране ще се извърши на 1-ви юни.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *