Канят „Вием строй“ да строи игрището в двора на Осмо училище

Канят „Вием строй“ да строи игрището в двора на Осмо училище

Нито една строителна фирма не подаде документи да участва в обществена поръка за изграждане на футболно игрище в двора на Осмо училище в Благоевград. Прогнозната стойност е 55 750 лв. без ДДС, но конкурс така и не се състоя заради липса на кандидати да я изпълнят.

Първата копка на футболното игрище в двора на Осмо училище в жк „Еленово“ беше направена преди малко повече от година, точно преди изборите, от бившия кмет Камбитов. Спортната площадка с изкуствена трева в северния двор, която в момента ползват 720 ученици, е в окаяно състояние и в началото на август директорът на школото Сергей Биров напомни с писмо до общината, че предната година в плана за капиталовите разходи на общината бяха заложени 54 500 лв. за изграждане на игрището, от които 25 612 лв. собствени приходи и 28 888 лв. от МОН, пише в. „Струма“.

Директорът информира, че за да ускори реализацията, школото заделило 2000 лв. от бюджета си за изработване на проект, който бе представен в общината, а от министерството миналия август превели 25 000 лв. за реализацията на проекта, с 3888 лв. по-малко от поетия ангажимент.

Осем месеца директорът на VІІІ ОУ в Благоевград Сергей Биров чака от общината разрешение да ремонтира комина до входа на школото, от който още от миналата есен падат огромни парчета мазилка и създават сериозна опасност за всички 720 ученици, 72-ма души персонал и родители. През октомври по сметката на училището общината превела 9300 лв. за строителните дейности, но въпреки неколкократните сигнали от школския шеф до момента никой от кметството не го упълномощил да ги изразходва, нито пък му е представена количествено-стойностна сметка.

Заради провала на обявения конкурс и за да се реализира чаканата от ученици и учители спортна площадка, община Благоевград обяви повторно поръчката под формата на покана до определени лица, отправена към благоевградската фирма „Вием строй“ ООД. Собственици на фирмата са Анета Витанова и Емил Витанов, а основната дейност на дружеството, посочена в Търговския регистър, е строителство на електрически инсталации.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *