Каплата остава в ареста за заканата за убийство във Фейсбук

Каплата остава в ареста за заканата за убийство във Фейсбук

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета по отношение на Васил Капланов-Каплата, с определение на Районен съд – Дупница. Той е привлечен като обвиняем за закана за убийство.

Съдът счете, че към настоящия момент и на база събраните доказателства е налице достатъчна степен на вероятност, че обвиняемият Капланов е извършил инкриминираното деяние. Налице е и другата предпоставка за изпълняване на взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“, а именно – наличие на реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, имайки предвид тежестта на извършеното деяние, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години.

От друга страна, по време на инкриминираното деяние обвиняемият Васил К. е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, се посочва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според обвинението, на 31 авуст, около 20, 10 ч. в Дупница, при кореспонденция, Васил К. се е заканил на Димитър Недев с убийство, с думите „Децата ти ще останат сираци“.

Капланов се свързва с изчезването на Янек Миланов от Дупница. 43-годишният мъж е засечен да се качва в колата на Каплата на 31 юли вечерта и оттогава следите му се губят.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *