Карабинерите глобиха със 150 евро ексромския кмет Васил Радев в Италия

Сицилианските карабинери глобиха със 150 евро Васил Радев – ромският кмет на Благоевград, защото го хванаха без маска да обслужва клиент на бензиностанцията, на която работи. Излязох да налея бензин за 20 евро, а сега трябва да плащам глоба, но хората са си прави – мерките са необходими, направи трезва преценка на ситуацията Радев.

„Имаме ръкавици и маски, работим само бензиностанциите, хранителните магазини и аптеките, и не можем да излезем от домовете си без попълнен документ къде отиваме, защо и кога ще се върнем”, разказва благоевградчанинът за в. „Струма“.

Въпреки че в Сицилия живеят и работят стотици българи, до вчера той не бе чул да има сред тях заразен с коронавирус.

Според Радев италианците вече сериозно са се наплашили от разпространението на заразата и по улиците има съвсем малко хора. Карабинерите били буквално на всяка крачка и непрекъснато спирали хора без защитни маски.

Глобите се плащат по банков път, но преводът може да се отложи до 2 месеца заедно с другите задължителни сметки за ток, вода, газ, такса смет и телевизионна такса, данъци и осигуровки.

Италианското правителство взе решение след като кризата отмине, сметките да бъдат изплащани на части, за да не се натоварва много бюджетът на хората. За същия период се замразява и връщането на банковите заеми на малките фирми, а държавата им става гарант, за да не настъпва банкова криза. Тъй като училищата и градините са затворени, родителите ще получат платен родителски отпуск, за да си ги гледат, а ако са принудени да ходят на работа поради естеството й, ще получават ваучери от 600 евро на месец за детегледачка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *