Каракачанов: Промяна на отношенията със Скопие е национално предателство

Каракачанов: Промяна на отношенията със Скопие е национално предателство

При сегашната ситуация промяна на посоката по отношение на Македония ще е национално предателство! Без ясното признаване на българските корени, българската идентичност и език на населението в миналото България няма право на отстъпки. Тази категорична позиция изрази във Фейсбук председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по повод предстоящите днес срещи на президента Радев с европейския комисар по разширяването Оливер Вархей и на португалския външен министър Аугусто Силва.

Той е категоричен, че никакви нови „креативни“ предложения които не отговарят на всяка една от точките на Рамковата позиция на България от ноември 2019 г., подкрепена с Декларация на Народното събрание, не могат и не следва да бъдат приемани. Никакви едностранни декларации или обещания на Скопие, които не са обвързани с ясни механизми за проследяване, изпълнение и санкции, не бива да бъдат залагани в самата преговорна рамка. Следователно те не могат и не следва да бъдат приемани.

По думите му без ясното признаване от страна на Скопие на българските корени, българската идентичност и език на населението на Македония в миналото не може да има промяна на българската позиция. Без незабавното спиране на негативната кампания на Скопие срещу България и на тормоза над хората с българско самосъзнание не може да има промяна на българската позиция.

„Не българските политици, а българският народ е този, който никога няма да позволи някой да продължава да се гаври най-нагло и назидателно с неговата история и с паметта на дедите ни, дали живота си за българщината в Македония и за това България да я има и да пребъде. Вече 128 години ВМРО е първият и неотменен стожер на българщината. Това ще остане и занапред! Компромис с лъжата и измамата не може да има“, завършва лидерът на ВМРО.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *