Караянчева се осефери за заплатите: Сгреших! Извинете!

„В безпрецедентна ситуация сме и на моменти всяко решение изглежда предпоследно. Мисля че ще помогне, ако си казваме по-често „сгреших, извинете“. И не, не говоря за експертите и лекарите, макар че щеше да е добре СЗО да бяха взели да се разберат най-после по въпроса за ползата от маските. Говоря за себе си“, написа преди минути във фейсбук профила си председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Снощи казах по бТВ, че замразяването на депутатските заплати е популизъм. Сгреших. Извинете. Не е популизъм не защото хазната няма да усети нашето замразяване. Не е популизъм, защото е редното нещо, което да направим в момента. Може да не е кой знае колко полезно, но е редно. Снощи сгреших, днес се извинявам. А вие бъдете здрави и се пазете!“, пише още тя.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще бъде направено предложение за замразяване на депутатските заплати. Той допълни, че депутате от ГЕРБ обмелят да дарят част от заплатите си. Говорим за единство, за съпричастност. Нека всички да бъдем еднакво ощетени.

Притесняват ме данните за безработицата, но към днешна дата на първо място ме притеснява здраветото. После ще се възстановяваме, каза премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *