Кардиолог за коронавируса: Като на война сме

Кардиолог за коронавируса: Като на война сме

Като на война сме. Лечението срещу COVID-19 като цяло е малко ефективно. Стигне ли се до тежко състояние, разполагаме с много малко средства. Важно е да се предпазим преди това, за да не се стига до влизане в болница.

Това обясни кардиологът доц. Яна Симова, завеждащ отделение по кардиология в Плевен. Тя препоръча носенето на маски, физическата дистанция, лекарствата като хидроксихлорафин, който спира вируса да навлиза в клетките. Не на последно място според доц. Симова са важни и ваксините.

„Ако можем да обединим физика, химия и биология, това би помогнало на много хора”, заяви доц. Яна Симова пред Нова тв. „Ние сме на една война. Всичко, което може да се използва ефикасно и безопасно, то трябва да се използва”, обясни лекарката. Тя допълни, че е прекарала коронавирус и е взимала хидроксихлорохина.

„В практиката ни се е доказала една схема: Един месец се пие, после един месец се почива – по първоначален план, после стеснихме паузата до 15 дни почивка. Аз така го приемах. Изкарах една асимптомна инфекция”, каза специалистът.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *