Кардиолог: Спрете да гледате брифинги, вижте хубавата страна на живота

Кардиолог: Спрете да гледате брифинги, вижте хубавата страна на живота

„Около нас има пандемия от коронавирус и пандемия от страх. Затова моят съвет е престанете да гледате брифинги, престанете да гледате новини за умрели. Гледайте повече хубави и приятни неща, концентрирайте се върху веселата и хубавата страна на живота“, това заяви кардиологът доц. Сотир Марчев в ефира на Нова телевизия.

Работата в кардиологичните отделения през последните седмици се е увеличила и лекарят посъветва всички, които имат проблеми със сърцето да тренират поне по 30 минути на ден.

„Да обездвижиш един сърдечноболен човек е най-лошото нещо, което можеш да направиш. Всеки ден спортуване у дома или в двора също върши работа. Любителският спорт повишава имунитета, a тежкият професионалният го намля“, каза Марчев.

„Лекарствата в аптеките няма да свършат, няма да свърши и храната. Възможни са временни лекарствени дефицити. Трябва да се запасите за не повече от 30 дни“, добавя Марчев.

„Някои хора четат по вестниците, че определени лекарства влияят на коронавируса. Започват да си сменят хапчетата, разчитайки, че така ще се предпазят. От това няма смисъл, казаха го най-големите професионалисти“, подчерта кардиологът.

Той обясни, че сърдечноболните умират от коронавирус, защото той е голям стрес за сърцето им. Дали човек ще преживее коронавируса или не, зависи най-вече от състоянието му към момента на евентуалното заразяване, а не от това какви заболявания е имал преди, смята медикът.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *