Картина на Здравка Русева от Банско спечели втора награда в Санкт Петербург

Здравка Русева, PR експерт и художник от Банско, ще помни дълго Седмицата на изкуствата в Санкт Петербург. Изложбата-конкурс се проведе в Изложбения център на Санктпетербургския съюз на художниците. Тя не успя да присъства лично, но и без нея картината й „Цигуларка. Преди концерта” се „представи“ блестящо и бе класирана на второ място в Международния конкурс по авангардна живопис – номинация „Кубизъм“, сред художниците без академично образование в областта на изкуствата.

Това е 18-ото участие на Русева в международни арт събития – картините й са пътували до в Турция, Русия, Франция, Италия, Кипър, Люксембург, Дания, Гърция.

„Цигуларка. Преди концерта“ е част от поредицата й нови картини, вдъхновени от музиката, две от които представи на завършилата преди няколко дни изложба в Дома на изкуствата в родния й град Банско.

„За шести път моя творба е отличена с награда в международен конкурс по живопис, след тези в Турция /2017г./, Италия /2017г./, Кипър /2018г./ и Русия /2018/. Второто място в Международния конкурс за авангардна живопис ми донесе покана за членство в Евразийския художествен съюз”, сподели щастливата художничка.

Тя получила поканата за участие в изложбата в Санкт Петербург на 2 юли, това била първата й възможност за изява след извънредното положение, свързано с пандемията от коронавирус. А за всеки творец най-важно е да прави това, което може, както и да има шанс да го покаже на ценителите. Това ги зарежда с енергия и ги мотивира. Здравка Русева в момента има две покани за участие в изложби в Барселона и Люксембург. „Имам още няколко дни да реша дали ще участвам в тях. Високата оценка за картините ми е признанието, което всеки творец иска да има”, допълва Здравка Русева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *