Катаджии разпознаха обявен за издирване край Дупница, той вдигна температура заради…

Пътни полицаи спипаха 19-г. младеж, обявен за общодържавно издирване, докато се движи с конска каруца по улиците на Дупница. Историята обаче се оказа много любопитна.

19-г. И.Н. потърсил лекарска помощ на тел. 112, тъй като се набол на пирон, пише в. „Струма“. Сигналът бил за 10-годишно момче. На подадения адрес в кв. “Каваклия” пристигнал екип на Спешен център, но вместо 10-г. дете те открили 19-г. И.Н. Той бил пациентът с прободен от пирон крак. Дежурният лекар прегледал раната и му заявил, че ще трябва да си купи ампула за инжекция против тетанус, тъй като от две години нямат такава ваксина в Спешния център и тя се купува от пациента, и си тръгнал с линейката.

След около час младежът се озовал пред Спешен център, но този път го водели следователи от Дупница. Оказало се, че И.Н. бил спрян от пътни полицаи, защото се движел с конска каруца по улиците на града. Те го разпознали, че е обявен за общодържавно издирване от столично поделение на МВР, щракнали му белезниците и го закарали в РУ – Дупница.

През това време задържавият вдигнал температура. Веднага е закаран в Спешен център, където му е направен тест за коронавирус, който бил отрицателен. Високата температура на 19-г. И.Н. се дължала на инфекция от забилия се пирон в крака му. След прегледа той бил върнат в следствения арест в Дупница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *