КАТ с нова акция: Започват масови проверки и сред камионите

КАТ с нова акция: Започват масови проверки и сред камионите

„Всяка седмица на територията на 28 различни населени места в страната ще се извършва широкообхватен контрол на товарните автомобили“, обяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

Целта е да бъдат проверени възможно най-много водачи, така че да не се допускат нарушения, посочи Близнаков и допълни, че пътните нарушения не спират и заради това контролът е засилен на максимум.

„Всяка седмица на 28 места в страната ще се извършва това нещо съвместно с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Акцент се поставя и върху управлението на товарните автомобили и дали техните водачи са употребили алкохол. Няма как да допуснем водачи на 40-тонни машини да се движат след употреба на алкохол по пътищата на страната ни. Акцията е без краен срок и е разпоредено да се изпълнява на територията на цялата страна. Въпреки контрола всеки ден констатираме по 40-50 нарушения на пътя, водачите шофират употребили алкохол, наркотици и други обществено опасни деяния“, заяви Лъчезар Близнаков.

Той уточни, че проверките ще бъдат съобразени със специфичните особености във всички области и няма да имат срок.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *