Километрични опашки от автомобили на ГКПП Кулата и на Илинден-Ексохи

Километрични опашки от автомобили на ГКПП Кулата и на Илинден-Ексохи

На границата с Гърция има километрични опашки за влизане в страната, съобщи БГНЕС. Гражданите чакат с часове.

Вчера и на ГКПП „Кулата“, и на „Илинден – Ексохи“ имаше километрично задръстване от автомобили за влизане в Гърция, след като стана ясно, че има срив на системата за граничен контрол.

По информация на „Гранична полиция“ към 13 часа днес трафикът за преминаване в Гърция е интензивен на ГКПП „Кулата“ и на ГКПП „Маказа“ на изход за леки автомобили. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

От полицията препоръчват, гражданите, които пътуват към и от Р Гърция, да използват и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

На останалите гранични пунктове има интензивен трафик на границата с Румъния – нa  ГКПП „Видин“, ГКПП „Оряхово“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. На ГКПП“ Русе“ трафикът е интензивен за леки автомобили на изход. ГКПП“ Силистра“ не работи от 05.30ч., поради технически проблем, в двете посоки и колите се пренасочват към ГКПП „Силистра“-ферибот. Заради монтаж на покрив движението от ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ става от 8 до 20 часа.

Интензивен трафик има и на граничните пунктове с Република Сърбия – на ГКПП „Калотина“ има ремонт и платната са стеснени.

Нормално е натоварването на граничните пунктове с Република Северна Македония. Интензивен трафик има на границата с Република Турция – трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ на вход и на изход за леки и товарни автомобили.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *