Кирил Добрев: БСП ми е по-мила от председателския пост

Кирил Добрев: БСП ми е по-мила от председателския пост

„Величини като Лилов и Луканов не разцепиха партията, та Нинова от Крушовица и Добрев от Гоце Делчев ли ще го направят? Не, това няма как да стане. БСП ми е по-мила от председателския пост“. Това коментира Кирил Добрев пред „24 часа“.

Който и да стане председател, ще има два пътя пред себе си, смята той – да продължи разделението на „такива, които ме харесват, и такива, които не ме харесват“, или да се опита да консолидира БСП. „Няма как вътре да разделяш, а навън да имаш претенции да обединиш обществото за по-добра България“, категоричен е Добрев.

На въпрос защо се кандидатира за лидер на партията и какво би могъл да предложи, той обяснява, че причината се корени в мълчаливия отказ да се изпълняват целите, около които са се обединили преди четири години, а именно: обновление на партията, вземане на решенията вътре в партийните органи, а не незнайно къде, както и зачитане на ролята и мястото на структурите. Според него няма диалог на сегашния председател с ръководните органи.

Добрев се въздържа от прогноза какъв ще е резултата от избора, защото: „Този избор го мислехме като позитивна кампания на идеи, а се оказа кални борби, уволняване на хора – и млади, и стари, игра с човешки съдби, натиск и манипулации. А най-жалкото е, че тонът беше поръчан от “Позитано”. Това разочарова и отблъсква“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *