Кирил Добрев: Вътрешната кампания в БСП се превърна във всичко омразно, което прави Борисов на избори

„Заради претенциите на един човек снощи българи бяха изправени срещу българи. Същото се случва и в БСП. Вътрешнопартийната кампания в БСП се изостри толкова много, че вместо да бъде пример за честно състезание на идеи, се превърна във всичко омразно, което правят ГЕРБ на избори – разделяне на наши и чужди, натиск, манипулации и фалшификации.

Подкрепям вътрешнопартийния избор, защото е най-демократичната форма на избор, но случващото се в момента в партията не е нормално”. Това заяви на среща със социалисти в Ценово кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев.

По думите му в момента има политическа криза и вместо енергията на партията да е съсредоточена в това да убеди обществото, че БСП е стабилната алтернатива, то факторите в партията се занимават с разпределяне на гласове за един или друг кандидат.

„След промените партията ни остана не просто да съществува, а до ден днешен да претендира за властта. Всичко това е благодарение на нашите структури, нашите ръководни органи. Бием Борисов заради това, че пренебрегва парламента и не идва в него да се отчете, а по същия начин се пренебрегва Националният ни съвет. Как ще ни повярва обществото, ако продължаваме с този двоен аршин?”, каза още Добрев.

Насреща с членове на левицата в Лом Кирил Добрев заяви, че в изострена ситуация в обществото, ролята н БСП е да бъде партията, която предлага стабилност и истинска демокрация. „Винаги в тежки моменти разумната партия е била БСП и за мирния преход 1990, и за Конституцията, и за влизането ни в Европейския съюз. Вътрешната кампания трябваше да е с послания, с които да спечелим и обществото, не само партийните гласове”, каза още Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *