Кирил Добрев в Гоце Делчев: Всички трябва да подкрепим Елена Йончева, битката е обща

Вярвам, че успехът на БСП е в единството, в консолидацията, а ролята на силния лидер е да обединява, не да разделя. БСП-Гоце Делчев ми е пример за това. Искам начинът, по който се работи тук в БСП, начинът, по който се работи с другите партии и организации, да го пренесем на национално ниво“. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на общинската конференция на партията в Гоце Делчев.

Той изрази благодарност, че политическата му кариера тръгва именно от града като редови член, а по-късно и общински съветник. „Станах член на БСП 1997 г. – тогава, когато бяхме натикани в ъгъла; тогава, когато ни викаха „червени боклуци“, а други просто приватизираха“, каза още Добрев.

Относно напрежението в левицата зам.-председателят заяви, че не приема на всеки с различно мнение да се лепят етикети. „Готов съм да си кажем истината, не може всеки, който има различно мнение в БСП, да бъде наричан гербаджия или човек на Делян Пеевски. Тук като управляваме заедно с ДПС, хора на Делян Пеевски ли сте?“, попита Добрев. Той бе категоричен, че най-голямата услуга за ГЕРБ прави този, който заклеймява различното мнение и разделя партията.

„4 дена чакам, за да не иззема ролята на някой, позиция за Елена Йончева, която извади експертиза и то американска, че гласът от скандалните записи е на Бойко Борисов. 4 дена БСП няма коментар по този въпрос. Защо? Явно защото някои ги е страх. Е, като намерим смелост, тогава ще може и ние да сме отпред на протестите“, каза още Добрев, ицитиран от Илинден прес.

Кирил Добрев коментира и вътрешнопартийният избор, като подчерта, че винаги го е подкрепял. „Нещо повече – ако той се окаже успешен, трябва да избираме всеки лидер на местно ниво именно чрез гласа на всеки член. Никога обаче не съм си представял състезанието само с един човек, защото тогава няма демокрация и няма състезание. Има два пътя пред БСП – пътя на скандалите, на партийните интриги, а другият път е консолидацията и даване на кауза за цялото ни общество. Аз лично избирам второто“, каза в заключение Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *