Кметица от Кюстендилско се изолира, помагала на сирак с коронавирус

Кметица от Кюстендилско се изолира, помагала на сирак с коронавирус

Кметският наместник на невестинското село Лиляч, Райна Петрова се постави под доброволна карантина в дома си, след като в продължение на месеци помагала на младо момче – сирак, заразен с КОВИД – 19.

Жената често посещавала младото момче, което загубило преди известно време и двамата си родители. „Кметицата е много съвестна. Тя все помагаше на това момче. После стана ясно, че той е дал положителна проба на коронавирус. Петрова реши сама да се изолира, за да не ни притеснява, че повечето сме възрастни хора и с различни заболявания“, коментираха местните жители.

Карантината на Райна Петрова не е наложена от полицията или РЗИ, няма и никакви съмнения за заразата. Тя многократно обаче помагала на момчето, което наскоро загубило и вуйчо си. Останала му единствено баба му, нямало си никой. „Тя, Райна и за погребенията помагаше на семейството. Много е човечна. Ето и сега проявява отговорност“, казва и 72-годишната баба Теодора.

Парадоксалното е, че момчето е дало положителен резултат на коронавирус, след като е било настанено в неврологичното отделение на кюстендилската болница. Заедно с него с КОВИД – 19 е и един от лекарите, но как и откъде точно е дошла заразата все още няма яснота.

Младият мъж беше поставен под карантина в дома си, а от края на миналата седмица отново е настанен в болницата в Кюстендил.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *