Кметска секретарка в дупнишко село с вирус след лечение в столична болница

Кметска секретарка в дупнишко село с вирус след лечение в столична болница

Кметска секретарка в дупнишко село е с положителна проба за коронавирус. Тя е била оперирана в столичната болница “Св. Иван Рилски”. Лечението й приключило и била изписана.

Преди седмица вдигнала висока температура, придружена с главоболие, пише в. „Струма“. Съобщила на личния си лекар, след което е уведомена РЗИ – Кюстендил. Жената е тествана за коронавирус и пробата се оказала положителна. Тъй като състоянието й не е тежко, е оставена за домашно лечение. Тествани са съпругът и двете й дъщери, както и техните семейства. Пробите им са отрицателни.

Кметът на селото и читалищната секретарка също са тествани за коронавирус, но и техните проби са отрицателни. Предполага се, че кметската секретарка се е заразила с коронавирус в столичната болница „Свети Иван Рилски”, която се оказа истинско гнездо на зараза.

Възрастна жена от село Смочево, община Рила, също е с коронавирус в общинската болница в Дупница, след като е била на процедури в столичната болница “Св. Иван Рилски”.

През почивните дни двама работници от ТЕЦ “Бобов дол” бяха изписани от изолатора, след като са показали две отрицателни проби, те са прехвърлени във вътрешно отделение, където ще се лекуват от пневмония.

Жена на около 65 г. беше докарана в изолатора със съмнение за коронавирус. Упорито в Дупница се коментира, че лекар от общинската болница е заразен с коронавирус и се лекува в отделението, но прокуристът на болницата Мария Иванова-Жайгарова отрече да има лекар от общинската болница с Ковид-19.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *