Кметът: Детските площадки в Кюстендил са затворени, 61 души са под карантина

По време на извънредно положение препоръките на началника на Националния кризисен щаб са закон, каза на брифинг кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че общинското ръководство ще се стреми да спазва всяка препоръка.

Към момента в общината в Кюстендил 61 човека са под карантина, каза кметът и апелира да бъдат подавани сигнали, в случай не неспазването й, информира БНР.

От днес сутринта всички детски площадки в Кюстендил са оградени с ленти и достъпът до тях не е позволен. В сградата на Община Кюстендил, както и в останалите държавни и общински администрации е въведен пропускателен режим, като всеки влизащ е задължен да дезинфекцира ръцете си. От общината обаче отправят апел за ползване на електронните услуги на учрежденията.

Социалният патронаж в община Кюстендил е готов да съдейства на хората в тежко положение, както и на всеки, който е под карантина, посочи Паунов. Той съобщи, че към момента търговските обекти в Кюстендил се съобразяват с препоръките на Националния кризисен щаб и не се е налагало запечатване на търговски обекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *