Кметът: Знаете ли защо благоевградските фирми не участват в обществените поръчки?!

Кметът: Знаете ли защо благоевградските фирми не участват в обществените поръчки?!

“Благоевградските фирми масово не участват в обществените поръчки на община Благоевград заради наложена от години практика на предизвестеност на избора”, това коментира пред в. “Струма” кметът на общината Румен Томов, разочарован, че бизнесът в града не поема протегнатата ръка от кметството с цел да се подпомогне развитието му.

Градоначалникът посочи, че по проведените до момента поръчки се явяват фирми от Русе, от Шуменско, от различни краища на страната срещу минимално участие на благоевградските дружества.

“Преди време на поръчка за компютърна техника се яви фирма само една от шуменско село, която впоследствие се отказа от договора. Явно местният бизнес още не се е отърсил и робува на старата схема, практикувана допреди 7 месеца, когато се е знаело предварително кой какво ще спечели и останалите не са си правили дори труда да подават оферти, за да не си губят времето и нервите. Искам да отправя послание към фирмите в община Благоевград, независимо в кой сектор са, да участват в обществените поръчки.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *