Кметът на Белица промени вечерния час заради лятното време

Кметът на община Белица Радослав Ревански, издаде нова заповед, с която променя вечерния час заради въведеното извънредно положение срещу разпространението на коронавирус. Преди две седмици управникът се разпореди никой да не излиза от дома си във времето от 20,00 до 06,00 часа.

Заради въведеното в нощта срещу неделя лятно часово време местните хора трябва да са си вкъщи в часовия интервал от 21,00 до 06,00 часа. През това време никой няма право да излиза, в заповедта се забранява изрично и магазините за хранителни стоки да са отворени тогава. Нарушителите на настоящата заповед ще бъдат предадени на органите на властта и ще им бъдат наложени санкции от 5000 лева и до 5 години затвор.

Контрол по изпълнение на настоящата заповед кметът Ревански възлага на началника на Полицейски участък-Белица. Кметовете и кметските наместници по населени места са длъжни да оказват пълно съдействие на служителите на полицията като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки, информира кмета.бг.

Всички заведения в община Белица отдавна са затворени. Не работят и кафе автоматите, тъй като местните жители се събират там на кафе и раздумка. Всеки, поставен под домашна изолация или при нужда, ще може да позвъни за помощ. Има създадена организация социални работници да доставят храна, лекарства и стоки от първа необходимост на всички нуждаещи се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *