Кметът на Гоце Делчев уговаря немския посланик за инвестиции

Кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, проведе работна среща с посланика на Федерална република Германия у нас – Кристоф Айххорн. На срещата присъстваха също заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, както и най-големият инвеститор в района – Бертрам Ролман, собственик на фирма „Пирин-текс” в града, която е най-голямото шивашко предприятие в Югозападна България.

Срещата и посещението в община Гоце Делчев са опознавателни и се осъществиха със съдействието на немския бизнесмен. Целта е посланик Айххорн да се запознае с икономическата ситуация в района, с природните, културните и демографските дадености. По време на срещата си с ръководството на община Гоце Делчев дипломатът сподели чудесните си впечатления от района.

Кметът на община Гоце Делчев изрази желание да бъде обмислена възможността за немски инвестиции в района. «Ние винаги сме подкрепяли и ще подкрепяме всеки чуждестранен инвеститор, който би искал да развива бизнес в община Гоце Делчев», увери Владимир Москов. Той допълни също, че Бертрам Ролман е дошъл да инвестира в община Гоце Делчев преди повече от 25 години, в едни от най-трудните години, и на практика е спасил местната икономика. По време на срещата бяха обсъдени също възможностите за сътрудничество в областта на образованието и културата, както и реализирането на съвместни проекти.

Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн получи от кмета Москов знака на града с пожеланието скоро да се върне отново и тази среща да сложи началото на още по-ползотворно сътрудничество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *