Кметът на Кюстендил: Берачи на череши не спазват мерките

Бяхме принудени да отменим Празника на черешите, защото епидемичната обстановка не ни позволява да се проведе такова масово мероприятие. Това заяви пред bTV кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той изтъкна, че берачи на череши не спазват мерките, което допълнително усложнява ситуацията.

„Имаме данни, че около 800 берачи от различни региони на страната не спазват ограниченията. Полицията е постоянно ангажирана, но те ходят без маски, голи до кръста, създава се напрежение“, заяви Паунов.

Към момента в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил са регистрирани над 90 заразени с коронавирус. Въпреки предупрежденията на здравните власти, жителите на махалата не спазват санитарните изисквания. Освен това те непрекъснато се обаждат за линейки, което внася допълнително напрежение.

Областният управител на Кюстендил Виктор Янев обясни, че и към момента се допуска излизането от квартала на сезонните работници. „Предстои поредно заседание на Областния кризисен щаб, на което ще бъдат обсъдени нови мерки. Ако случаите продължават да се увеличават, най-вероятно ще забраним и на сезонните работници да напускат квартал „Изток“ и така той ще остане напълно затворен до овладяване на ситуацията“, каза Янев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *