Кметът на Кюстендил: Имаме 40 легла за COVID-19 и 10 респиратора

От МВР в Кюстендил започнаха да налагат глоби за безпричинно присъствие в паркове и градинки. Градът вече даде една жертва на коронавируса. В местната болница има още четирима заболели, както и персонал под карантина.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов обяви пред Bulgaria ON AIR, че трима от заразените са в болница, а един от тях е в средно тежко състояние. 40 легла са обособени за лечение на заразени с COVID-19, 37 от тях са свободни, в града разполагат с 10 респиратора.

„Надявам се да не се стига до затягане на мерките. С екипите ще носим маски задължително навсякъде, за да покажем, че това е полезното решение. Обмисляме да ограничим до 200-250 метра дистанция разхождането на домашните животни“, заяви Паунов в „България сутрин“.

По думите му най-трудно е неизвестното. Той подчерта, че трябва да застанем до хората, които са на първа линия. Страхът би бил най-опасното, няма място за страх, има място само за вяра, настоя кметът.

През изминалата нощ е имало опит за запалване на сградата на общината, потвърди Паунов. Хвърлен е коктейл „Молотов“ на входната врата, която е обгоряла. Такива случаи се дължат на страх и психическа неуравновесеност, смята градоначалникът.

Към момента 95 души са под карантина в Кюстендил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *