Кметът на Кюстендил: Празник на черешата няма да има!

Кметът на Кюстендил: Празник на черешата няма да има!

Кметът на Кюстендил Петър Паунов обяви, че тази година празник на черешата няма да има. Мярката е заради усложнената обстановка от разпространението на коронавирус.

14 са новите положителни проби на Ковид-19 в област Кюстендил за последните 24 часа. Всички лица с положителен тест за коронавирусна инфекция са от община Кюстендил. Това са предимно жители на кв. „Изток“, съобщават от Областния кризисен щаб под председателството на областния управител Виктор Янев.

В сряда е хоспитализиран 56-годишен мъж в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Същевременно са изписани и трима излекувани пациенти с коронавирусна инфекция от болницата в Кюстендил. Настанени за лечение са 11 души.

В четвъртък сутринта е починал 74-годишният мъж, който бе в крайно тежко състояние и с придружаващи заболявания. Областна администрация – Кюстендил изказва искрени съболезнования на близките и семейството на починалия.

Областният кризисен щаб отправи апел към гражданите да се спазват стриктно противоемидемичните мерки на територията на област Кюстендил, за да се ограничи разпространението на Ковид-19. „Важно е да се спазва дисциплина и социална дистанция, да се извършва редовно дезинфекция и всеки един от нас да проявява висока лична отговорност“, коментира областният управител Виктор Янев.

Членовете на Областния щаб обсъдиха динамичната и тревожна обстановка в кв. „Изток“, където всеки ден се увеличават положителните случаи. „Важно е да създадем необходимата организация, за да запазим здравето на хората и да ограничим разпространението на коронавируса“, каза по време на заседанието Виктор Янев.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *