Кметът на Перник: БСП се откъсва все повече от хората

Притеснен съм от това, което се случва в БСП. Трябва да сме наивни ако мислим, че с общи приказки и кухи фрази, ще обърнем политическите настроения в страната. „Позитано“ се откъсва все повече от хората. Вече има все по-малко сблъсък на идеи. Това коментира пред Канал 3 кметът Перник и член на НС на БСП Станислав Владимиров.

Според него липсата на дебат и емоция в конгреса показва слабости и крие рискове и предизвикателства. Той е критичен и към документа „Визия за България“. Владимиров подчерта, че е лесно да си краен и критичен от парламентарната трибуна, но е много по-трудно като се сблъскаш с реалните проблеми. Затова е потърсил помощ от изпълнителната власт. Кметът подчерта, че премиерът Бойко Борисов продължава да се интересува какво се случва в града и помага.

„Ролята на опозицията е да търси слабостите на бюджета и да ги изтъква. Надявам се в следващия бюджет Перник да намери своето достойно място.“ , каза той.

Той очерта първата си година на кметския стол като динамична година с предизвикателства, проблеми, емоции. „Извършват се изключително належащи ремонти в целия град. Цялата подземна инфраструктура. Вече е на финала. Подменени са 60 километра тръби. Вече се възстановява асфалтовото покритие. Догодина ще се продължи други ремонти, които ще се финансират с нисколихвен дългосрочен кредит. Вече загубите са около 40-45%, докато преди година са били 80%.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *