Кметът на Сандански оглави Сдружението на Югозападните общини

С огромно мнозинство вчера на общо събрание на Сдружението на югозападните общини кметът на община Сандански Атанас Стоянов бе избран за председател на сдружението. За председателското място бе издигната и кандидатурата на кмета на община Благоевград Румен Томов.

Сдружението на югозападните общини е създадено преди 20 години в обществена полза, защитава и представлява общите интереси на общините членки. Основната цел на сдружението е решаване на местни проблеми, осигуряване на международни партньорства за обмяна на опит и създаване на мрежи за сътрудничество, както и експертна помощ при разработване и управление на европейски проекти.

През настоящия мандат председател на Сдружение на югозападните общини ще бъде кметът на община Сандански Атанас Стоянов, зам. председател – Васко Стоилков, кмет на община Сливница, и членове – Иван Кадев – кмет на община Банско, Румен Томов – кмет на община Благоевград, Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, Емил Илиев – кмет на община Струмяни, Ангел Жиланов – кмет на община Горна Малина. За контрольор бе избран Николай Плещов – председател на ОбС – Елин Пелин, а за зам. контрольор – Гергана Янчева, зам. председател на ОбС – Благоевград.

Седемчленният управителен съвет, който ще работи под председателството на Атанас Стоянов, дава заявка да създаде обща местна политика и добри практики за развитието на региона, както и отлична координация и сътрудничество с Националното сдружение на общините в Република България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *