Кметът на Симитли гостувал на заразения с коронавирус Лоренцо Санс в началото на март

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов е гостувал на бившия президент на „Реал“ Мардрид Лоренцо Санс, който пък се оказа заразен с коронавирус, съобщава „24 часа“.

Апостолов е бил в Испания от 29 февруари до 2 март. „Преди 2 г. Лоренцо ни гостува в Симитли и аз му върнах визитата. Изгледахме „Реал“ – „Барселона“ и на другия ден се върнах. Тогава още нямаше никакви индикации за коронавирус и не беше задължително да оставам под карантина 14 дни. Едва преди няколко дни стана ясно, че Лоренцо е с коронавирус“, коментира пред наш репортер Апостолов.

В сряда той се е чул по телефона със сина на Санс и е разбрал, че състоянието му е тежко.

„Нямам никакви симптоми, още повече, че от завръщането ми са минали 16 дни. Все пак вкъщи си имам личен лекар. Питал съм и в РЗИ дали трябва да правя нещо. Ако се появят симптоми, ще отида да се изследвам. Мисля си обаче, че съм достатъчно физически здрав, преди извънредното положение редовно тренирах“, допълни кметът. Съпругата му д-р Мария Апостолова е джипито в Симитли с най-много пациенти. На ден преглеждала по около 50 човека.

„Добре, че тя е достатъчно сериозно екипирана с всички предпазни средства, че иначе по-скоро от нея мога да пипна коронавирус“, пошегува се Апостолов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *