Кметът оповести: Започваме строежа на нова болница в Благоевград

Кметът оповести: Започваме строежа на нова болница в Благоевград

В Благоевград ще започне строеж на нова болница. Новата сграда ще се простира на около 13 – 15 000 кв. м. Това обяви на пресконференция градоначалникът Румен Томов. За целта ще бъде изработен нов ПУП.

Намерението за изграждане на нова материална база не е съгласувано с Министерството на здравеопазването, но ще се намери форма за финансиране, увери кметът. По думите му идеята е новото лечебно заведение да замени разпръснатите корпуси в района на МБАЛ-Благоевград. Предвидено е новата модерна сграда, която ще обединява всички отделения, да предлага и балнеолечение като за целта ще се ползва минерална вода.

На пресконеференция кметът Румен Томов заяви, че е провел среща с директора на Индустриални зони за изграждането на Индустриална зона в града. Градоначалникът подчерта, че не може да се изгради такава преди да се намери инвеститор, защото такава зона се управлява единствено от бизнеса.

Томов препоръча на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов да не се бърка във визията на кмета как да управлява общината.

Друга наболяла тема, която коментира кметът, е проверката, която тече в общинските жилища. Със задачата да провери дали са използваеми са ангажирани служители на ЧЕЗ. По това дали се е ползвала ел. енергия през месеците декември и януари ще стане ясно дали въпросните апартаменти са обитавани или не.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *