Кметът Станислав Владимиров: Няма забавяне на новата водопреносна мрежа на Перник

Забавяне на трасето по подмяна на водопреносната мрежа в Перник няма. Това заяви кметът на града Станислав Владимиров, предаде БНТ.

„Все пак трябваше да бъдат проектирани тези трасета. Не подменяме тръбите в банята, а се подменят тръбите на найкритичната инфраструктура на град Перник. Движим се в срок. До края на годината Перник ще има една до голяма степен подменена подземна инфраструктура“, каза Владимиров.

Той заяви, че квартал „Църква“, който е първият етап от подмяната, вече почти е завършен. Работи се по безископна технология, която щади асфалтовата настилка.

Положени са над 4 км тръби в квартала. До края на седмицата ще започне запълването на дупките и асфалтирането. След това се преминава към квартал „Изток“ и централната градска част на Перник.

„Целта е след 4-5 месеца Перник да сведе загубите си на питейна вода до около 40-45 процента и да бъдем с най-добрите показатели в България“, каза Владимиров.

До година предстои втори етап – т.нар голям воден проект за подмяната за канализация. 5 млн. са преведени вече авансите на фирмите и те работят в срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *