Кмет дава 100 лв. за информация кой хвърля боклуци край Ковачевица

Кмет дава 100 лв. за информация кой хвърля боклуци край Ковачевица

Сметище по пътя за архитектурно-историческия резерват Ковачевица възмути всички. В момента, в който боклукът се почиства, сметището отново се появява. Това принуди кметът да обяви награда от 100 лева за всеки, който му предостави доказателства за нарушителите.

Възмутени са и стотиците туристи, които посещават района.

„Показах им на децата сметището и им казах, че това не бива да се случва никога и никъде, няма значение къде сме и какво правим, децата сами се възмутиха от това нещо, което видяха надолу по пътя. Това е възмутително, такава красива природа, такова невероятно място и такъв ужас“, казва Стефка Иванова пред БТВ.

Отпадъците са предимно от битов характер и стигат до самия път. Сметището е на метри от село Горно Дряново.

„Ние го почистваме, после недобросъвестни граждани изхвърлят боклуци във време, в което нямаме дежурни еко полицаи, тоест късно вечерта. Една от причините е, че в годините назад не е инвестирано в тази посока, не всяко домакинство има собствен контейнер, не стигат контейнерите и в тази посока по някой път гражданите, като не си им подсигурил контейнер, той няма къде да изхвърли боклука и така“, обяснява кметът на община Гърмен Феим Иса.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *