Ковидният сектор в хирургията на МБАЛ – Благоевград е пълен

Ковидният сектор в хирургията на МБАЛ – Благоевград е пълен

Хирургичното отделение на МБАЛ – Благоевград от вчера започна отново прием на спешни пациенти. Припомняме, че по заповед на директора на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов бе въведена ротация на всеки две седмици между държавната и частната болница ПУЛС за спешните случаи, тъй като и двете лечебни заведения по време на пандемията приоритетно приемат пациенти с усложнения от коронавирус.

Хирургично отделение на МБАЛ – Благоевград е разделено на два сектора, като в единия се лекуват ковидно болни, а в другия спешни пациенти, нуждаещи се от животоспасяващи и неотложни операции.

„Натискът вече не е толкова голям, но ковидният сектор при нас е пълен. Отделението е предпочитано, защото лекуваме добре”, заяви началникът на хирургично отделение д-р Димитър Димитров.

Унифицираният интерактивен протокол за лечение на Ковид-19 – синтез на най-добрите световни триажни и терапевтични практики, който бе създаден от него и сина му д-р Георги Димитров, вече е инсталиран на компютрите в болницата и може да се ползва от всички лекари, пише в. „Струма“. Висока оценка за протокола на лекарите баща и син Димитрови е дала в експертна рецензия проф. Майда Тихолова, бивш национален консултант по инфекциозни болести, очаква се становище и на УС на Българския лекарски съюз.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *