Ковид огнище след банкет в Петрич! Трима гастарбайтери се върнаха от чужбина и…

Ковид огнище след банкет в Петрич! Трима гастарбайтери се върнаха от чужбина и…

Увеличаване на броя за заразените с коронавирус в Петрич в празничните дни, отчитат от РЗИ-Благоевград. Само за 29 декември новозаразените са 32-ма. 9 от тях са настанени в болница, останалите 23 -ма са диагностицирани и оставени на домашно лечение. В седмицата 22-28 декември броят на новите случаи е 69, 6 от тях са настанени в болница, останалите 63-ма са на домашно лечение.

Сред новозаразените в Петрич има цяла група приятели и роднини, заразили се по време на банкет. Трима гастарбайтери се върнали от чужбина, отпразнували завръщането си си подобаващо, но дни по-късно част от тях попаднали в болница, други се лекуват у дома, поразени от коварния вирус, пише „Струма“.

Притеснени са медиците от увеличаване на броя на болните тъй като в града се очаква да се върнат още работещи в чужбина, а и хората започнаха да неглижират противоепидемичните мерки. Увеличава се броя на заразените и в областния център Благоевград.

Работещите заведения са пълни в тези дни, хората забравят за мерките и дистанцията, ресторантьорите не търсят зелени сертификати и на този фон „Омикрон “ вече е в България. Математиците предсказват бум на заразата в края на януари и изключително тежък февруари.

На входа сме на 5-та вълна от вируса, така че въпреки еуфорията от празниците, спазвайте мерките, не нарушавайте забраните, носете си маските. Ковид 19 все още не си е отишъл, нито е отслабнала силата му.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.