Ковид-19 отне живота на двама уважавани адвокати от Дупница

Ковид-19 отне живота на двама уважавани адвокати от Дупница – Вера Соколова и Стоян Стоянов. Адвокат Стоян Стоянов е съпруг на завеждащата детското отделение в общинската болница в Дупница д-р Стоянова.

Като цяло Ковид статистиката в Дупница остава тревожна. Вчера в триажния кабинет от 8,00 до 15,00 ч. са тествани 70 души, от тях 50 са положителни за Ковид-19. На тях е направен и PCR тест, резултатите ще бъдат готови най-късно до 48 часа.

В кабинета от няколко дни работят медицински сестри, тъй като доц. Димитър Недин, който даваше дежурства там, е с Ковид и е настанен в инфекциозно отделение за лечение. Единственият лекар, който все още работи в кабинет, е д-р Борисова, кардиолог в частната болница, но тя не може да поеме всички дежурства, пише „Струма“.

В момента в двете отделения за лечение на Ковид-19 в Дупница са настанени 58 души.

В Спешен център – Дупница положението с лекарите и средния медицински персонал е тревожно, не може да се направи постоянен график за месец декември. Лекари и медицински сестри, преболедували Ковид-19, се връщат на работа, но в същото време други излизат под карантина. От една седмица вместо да има по двама лекари и двама медицински специалисти на смяна, работят само по един.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *