Кои са тримата пациенти в Инфекциозно отделение в Благоевград

В Инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград е настанен 78-годишен британец, докаран от Банско, който е дал положителна проба за коронавирус, но е добре. Това бе и първият случай на пациент, постъпил в отделението, пише struma.com. В Инфекциозно отделение е прието още момиче от Благоевград, което се е завърнало от чужбина. То няма никакви симптоми, чувства се добре, но са взети проби, чийто резултати не са излезли все още. Същата е ситуацията и с мъж, който се е завърнал от Австрия.

Гастарбайтерът няма никакви симптоми на зараза с коронавирус, но предвид това, че се е завърнал от страна, поразена от вируса, отново е взета проба и се чакат резултати. Така, че засега няма потвърждение на болен с коронавирус в Благоевград.

От болницата и полицията алармират към хората, които разпространяват непотвърдени слухове около коронавируса, че поведението им е престъпно в сегашните условия, а всяването на страх и паника е наказуемо.

По заповед на вътрешния министър, докато трае извънредното положение в страната, пред инфекциозните отделения, ще има полицейски патрули. „Никой няма интерес да крие информация за заразени хора, казват от болницата и призовават, хората да бъдат дисциплинирани, да си стоят у дома и спазват всички изисквани яза дезинфекция и лична хигиена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *