Кой ще оглави партията на Цветанов в Пиринско – Камбитов или Икономов?

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов напусна ГЕРБ, той е подал заявлението си във вторник по обяд, като го е занесъл лично в офиса на областната организация. Атанас Камбитов бе два мандата кмет на община Благоевград, от 2011 до 2019 г. През октомври миналата година се кандидатира за трети път, но на балотажа загуби от независимия инж. Румен Томов. Часове след като стана ясен изборният резултат, Камбитов обяви, че се отказва и от мястото си на общински съветник, пише в. „Струма“.

Бившият кмет е членувал в ГЕРБ от 1 януари 2007 г. досега. Преди да поеме управлението на общината, от 2009 до 2011 г., бе депутат в 41-ото Народно събрание.

Той е смятан за един от най-приближените хора до Цветан Цветанов и упорито се говори, че ще е сред учредителите на партията му. Отскоро във Фейсбук профила си Камбитов е премахнал предишните заемани от него позиции и е посочил само “политик”. Знаковото напускане на ГЕРБ активира в публичното пространство коментари дали Камбитов няма да оглави новата структура на Цветанов в Пиринско. Опитахме се да се свържем с бившия кмет, но вчера той не вдигаше телефона си.

Сред спряганите варианти е и бившият кмет на Банско Георги Икономов, който, подобно на Камбитов, също загуби изборите миналата есен, а впоследствие бе сменен и като общински лидер на партията. Репортер на „Струма” се свърза с Икономов, който направи следния коментар:

„Никой не ми е предлагал нещо подобно, така че нищо не мога да кажа на тази тема, а и никога не съм водил такива разговори. Документално все още съм член на ГЕРБ, но в крайна сметка никой от ГЕРБ не се интересува от мен, нито какво правя, така че връзките ни са затихващи”, коментира Икономов. На въпрос дали ще приеме, ако получи предложение да оглави областната структура на „Републиканци за България“, той заяви: „Всяко предложение бих обмислил, разбира се, но засега нямам такива от никоя политическа партия“, категоричен бе екскметът Г. Икономов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *