Коледната елха в Благоевград ще светне на 4 декември

Коледната елха в Благоевград ще светне на 4 декември

Коледната елха на Благоевград ще засияе празнично на 4 декември точно в 18:00 ч. За разлика от предишни години и поради въведените временни противоепидемични мерки този път няма да има официална програма, а само запалване на коледните светлини.

Мотото, с което тази година Община Благоевград призовава жителите и гостите на града към сплотеност и добрина, е ,,На Коледа се случват чудеса! Вярвай! Обичай! Помагай!“.

Емблематичната пощенска кутия на Дядо Коледа ще бъде поставена на 3. декември, под елхата на площад ,,Георги Измирлиев“, където децата на Благоевград ще имат възможност да споделят своите желания за мечтани подаръци от белобрадия старец. След края на инициативата специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отдели най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от комисията писма ще бъдат предоставени на кмета на областния град – инж. Румен Томов, който ще сбъдне съкровените детски желания.

От 10. декември до 23. декември в специално обособена коледна къщичка пред Общината, ще се състои благотворителен коледен базар на социалните услуги. Благоевградчани ще могат да се насладят и да закупят коледни подаръци, изработени от потребителите на социалните услуги.

На 23. декември, в 18:00 ч. на площад ,,Георги Измирлиев“ № 1 Община Благоевград ще зарадва предколедно жителите и гостите на областния център с богата празнична програма и много изненади.

През месец декември Община Благоевград стартира благотворителна кампания ,,КРИЛА ЗА МИКАЕЛА!“. Тя е на 13 години и страда от детска церебрална парализа. Сумата, необходима за рехабилитацията на Микаела, е непосилна за семейството й.

В подкрепа на Микаела са поставени дарителски кутии в Информационния културен център Благоевград, във фоайето на Община Благоевград и касата на Драматичен театър ,,Никола Вапцаров“. Всеки, който желае да помогне, може да се включи в благотворителната кампания, като остави определената от него сума в дарителските кутии или направи превод по следната банкова сметка, открита за лечението на Микаела.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *