Концерт на гимназисти събра над 8000 лева за болен мъж

Благотворителният концерт на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград получи голяма подкрепа от жители на града. Зала „Яворов” бе пълна, а целта на музикалното събитие бе да се съберат финансови средства в подкрепа на лечението на Лъчезар Димитров.

В концерта взеха участие Ансамбъл „Пирин“, Клуб по спортни танци „Импулс“, Музикално училище „Престо“, Балетна школа „Кроазе“, Танцова формация „Астра“, Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“, Вокално студио „Фа диез“, студенти от Американския университет, ученици от ЕГ „Акад. Л. Стоянов“. Благоевградчани изразиха своята съпричастност и подкрепа, като събраните средства са в размер на 8100 лева.

През изминалата седмица и възпитаниците на Благоевградска професионална гимназия ,,Ичко Бойчев“ организираха благотворителен базар под мотото „Да дарим надежда на Лъчо” във фоайето на Община Благоевград. В продължение на три дни всеки можеше да подкрепи инициативата на гимназистите. Събраните пари от базара също ще бъдат дарени за лечението на Лъчезар Димитров.

Той е на 37 години, диагностициран през 2013 г. с множествена склероза. В момента Лъчо е със сериозни двигателни дефицити. Нуждае се от трансплантация на стволови клетки в клиника в Москва, стойостта на интервенцията е 45 000 евро. Тази сума е непосилна за близките му. Всеки, който желае да помогне, може да се включи в благотворителната кампания, като остави определената от него сума в дарителските кутии или по банкова сметка, открита за лечението на Лъчезар. Жители и гости на Благоевград имат възможността да закупят специално изработени мартенички и кулинарни изделия, подготвени с много любов и старание от децата.

Банкова сметка: BG33UNCR70002523817741, Уникредит Булбанк АД, Лъчезар Грозданов Димитров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *