Коронавирусът извади от строя и кмета на Гърмен Феим Иса

Коронавирусът извади от строя и кмета на Гърмен Феим Иса

Коронавирусът извади от строя кмета на община Гърмен Феим Иса и за огромно негово съжаление вчера той не успя да гласува на президентския балотаж.

„От понеделник и аз, и семейството ми сме поставени под карантина и много ме е яд, че не мога да отида до урната“, признава пред в. „Струма“ гърменският управник. В общината няма разкрита подвижна секция за карантинирани, поради което отпада и тази възможност за гласуване.

Според Иса най-вероятно той се е заразил на първия тур на изборите предишната неделя. „Уж в избирателните секции се спазваха всички изисквания за маски, дезинфектанти и отстояние, но имаше много хора“, обяснява си срещата с коварния вирус кметът. Много вероятно е заразата наистина да е станала точно там, защото на 14 ноември активността в Гърмен беше сред най-високите в областта, през целия ден избиратели се редяха пред секциите на опашки и в крайна сметка правото си на глас упражниха 46,38% от тях.

Още в понеделник Феим Иса почувствал симптомите на коронавируса, сред които са повишена температура, болки в мускулите и гърлото, кашлица, хрема и отпадналост, и побързал да си направи PCR тест, който показал положителен резултат. Иса не проявил любопитство дали се е заразил с „Делта” варианта на вируса, или с някоя от другите му форми, защото приоритетно му било да насочи усилията към изолиране на близките си, за да не сеят заразата. Засега и той, и семейството му се чувстват сравнително добре и се надяват заболяването да мине леко.

Кметът призна, че не е ваксиниран. Не вярвал в тъпите подозрения за чипиране, но, както и повечето от българите, бил разколебан от лекарите – противници на ваксините, които се изреждали по телевизиите. Специално в Гърмен в полза на антиваксърството повлияла и смъртта на двама души от общината, които починали, след като им сложили от първата вкарана в страната ни ваксина на „Астра Зенека”.

„Най-вероятно е било съвпадение, но всички, които ги познаваха, са убедени, че има връзка между ваксината и смъртта им“, призна Иса.

Въпреки това разболяването му от коронавирус е разклатило сериозно досегашното му убеждение, че е по-безопасно човек да изкара болестта, отколкото да се ваксинира. „Сега, когато съм болен, взех решение веднага след като оздравея, да се ваксинирам“, зарече се Иса.

Припомняме, че в община Гърмен заразната заболеваемост продължава да е над 250/100 000, поради което училищата и тази седмица ще учат на ротационен принцип.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *