Коронавирус повали майката и сестрата на фризьора Данчо от Благоевград

Майка и дъщеря от разложкото село Драглище днес бяха настанени в Инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград с доказан коронавирус. Майката е на 73 години, а дъщерята на 53. Дъщерята е работила в оптика в София и след обявеното извънредо положение се прибрала при майка си на село. Тя е сестра на известния благоевградски стилист – фризьора Данчо.

РЗИ в момента проверява хората, с които са контактували през последните 2 седмици, пише пиринско.ком. Случаите на коронавирус у нас вече са 242, съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 16 от новите случаи са в София, 1 в Сливен, в Пловдив – 2-ма, а в Благоевград – 2-ма заразени с коронавирус.

Заболелите в столицата не били контактни помежду си, сред тях имало работещи в Пета градска болница. Пациентите от „Пирогов“, които бяха в критично състояние, вече са „в стабилизирано, но тежко състояние“, каза Мутафчийски. В болници са 42 от заболелите у нас. Излекуваните са петима. Шефът на ВМА информира още, че в света за деня са регистрирани повече от 100 000 случаи на заразени с Ковид-19.

Проведени са консултации със здравния министър за обособяването на интензивни отделения за лечения на коронавирус във всяка болница, както и за разкриването на още лаборатории в областните градове, каза още Мутафчийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *