Кофти време! От утре – отново облаци и дъжд, та цяла седмица

Утре вятърът в източните райони ще се усили още и ще бъде умерен и силен. Дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 15 до 20 градуса, малко по-ниски в крайните западни и северозападни райони. Дъжд ще превалява на места в западната половина на страната, а около Западна Стара планина са възможни по-значителни валежи и гръмотевици. През нощта срещу неделя дъжд ще превали и на места в централните, а по-късно – и в източните райони.

В неделя сутрин температурите ще бъдат от 5 до 10 градуса. Вятърът ще се преориентира от северозапад – в Дунавската равнина умерен и временно силен. С него ще нахлува по-хладен въздух. Дневните температури ще бъдат от около 9-10 градуса в Западна България до все още 18-19 в крайните източни райони, където през по-голямата част от деня вятърът ще бъде все още южен. Сутринта дъжд ще превалява над западната половина на страната, а по-късно след обяд и през нощта срещу понеделник – над източните и югоизточни райони.

През нощта срещу понеделник валежите отново ще се активизират в централните, южни и североизточни райони и на места ще бъдат значителни. Сняг ще вали само по най-високите части на планините.

Минималните температури в понеделник ще бъдат около 1-2 градуса по високите западни котловини, 4-7 градуса в Дунавската равнина и 7-9 градуса в Тракия.

През деня в понеделник валежите в централните райони ще отслабват, но все още няма да спират напълно. Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, в крайните северозападни и югоизточни райони – до около 13 градуса.

Във вторник облачността ще бъде значителна. Слаби превалявания от дъжд са възможни над голяма част от страната, а малко по-значителни валежите ще бъдат над североизточните райони. Ще духа слаб северозападен, в източните райони – умерен и временно силен северен вятър.

Минималните температури ще бъдат от 2-3 градуса по високите полета до 8-9 в югоизточните райони. Дневните стойности ще са от 7-8 до 12 градуса, малко по-високи в Северозападна България и западната част на Горнотракийската низина.

В сряда ще остане облачно, с разкъсвания, по-значителни над югоизточните райони. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще се повишат малко и ще са от 10 до 15 градуса. В Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Според предварителните прогнози, към четвъртък и петък дневните температури отново ще достигнат, а на места и ще преминат 20 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *