Кошлуков: Връщам наградата си от Св.Влас и подарявам парите на БНТ

Кошлуков: Връщам наградата си от Св.Влас и подарявам парите на БНТ

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков изрази несъгласие с решението на Св.Влас да даде голямата награда за телевизионна журналистика на Мария Цънцарова от бТВ. В знак на протест Кошлуков обяви, че връща своята награда от Св.Влас, която е получил преди години и дарява парите, които е получил с нея, на обществената телевизия.

„Сашо Марков беше първият български журналист, който отрази началото на руската атака в Украйна. България разбра от БНТ, че е започнала война. Репортажите му, в екип с Владимир Богдански и Робърт Вецов, бяха излъчени над 540 пъти от 75 европейски и световни медии.

Той не получи награда на Св. Влас.

Аделина Радева, с подкрепата на колегите от новините и публицистиката, проведе единствения телевизионен диспут между кандидатите за президент в България. Около един милион зрители го гледаха в ефир и близо 500 000 в интернет.

Тя не получи награда също.

Загубата не е тяхна, а на журито. Жалко и срамно е това, което те демонстрират.

И тъй като съм първият носител на голямата награда на Св. Влас, искам да кажа, че я връщам. А парите, които получих с наградата,15 000 лв, ще подаря на БНТ. И ще наградим с тях истинските журналисти.

Защото наградата я получих за компетентността на моите предавания тогава, както и за обективност в изострена медийна ситуация, по думите на журито.

И трябва да съм компетентен и обективен и днес“, написа Емил Кошлуков в личния си профил във фейсбук.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.