Крадец души жена в Пловдив, задигна й телефона и се скри в Банско

Мъж бе арестуван след грабеж в центъра на Пловдив. 32-годишният нападнал 41-годишна по улица „Скайлер“. Мъжът се приближил към нея в гръб, съборил я на земята и започнал да я души. Той издърпал мобилния телефон от джоба на панталона й, заплашил я и поискал пари. Жертвата на грабеж се развикала за помощ. Наблизо минавала друга жена, която се опитала да й помогне.

32-годишният заплашил и нея, че ще й се случи същото, ако се намеси. След това избягал. Пострадалата жена подала сигнал до полицията. Тя описала нападателя си и благодарение на това униформените идентифицирали крадеца. Той бил обявен за общодържавно издирване, тъй като не е бил намерен на адреса си.

Пловдивчанинът бил открит от полицейски служители в хотел в Банско и приведен в арестно помещение в Пловдив. По делото, със съдействието и на полицейски служители при ОД на МВР – Благоевград, са извършени претърсване и изземване, разпознавания и други действия по разследването. Обвиняемият е направил самопризнания за извършеното деяние.

Апашът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *