Куриоз: Министърът на транспорта пътувал с несъществуващ влак

Куриоз: Министърът на транспорта пътувал с несъществуващ влак

Министърът на транспорта Николай Събев направи това, което никой друг транспортен министър преди него не е могъл да направи – само с едно интервю да пусне нов влак на БДЖ.

Пред bTV той каза, че е пътувал с влак до Етрополе. Оказва се обаче, че там жп гара няма. Етрополе е след Правец на 80 километра от София. Той е в планината и местните го предпочитат заради спокойствието и чистия въздух.

На картата с маршрутите на БДЖ се вижда, че влакова линия до червената точка Етрополе няма, но въпреки това влак от София до Етрополе има, защото лично министърът на транспорта е пътувал с него.

Местните пък казват, че откакто се помнят, влак в Етрополе не е имало. Справка в БДЖ показа, че министърът наистина е пътувал с влак, но не от София до Етрополе, а от София до Елин Пелин. След интервюто местните го чакат наистина да дойде и в Етрополе, защото имат задачи за него, като да направи пътя Етрополе – Златица.

Етрополе-Златица е връзката между Северна и Южна България, но Златишкият проход е затворен от десетилетия, защото е покрит не с асфалт, а с чакъл. Местните искат от министъра път, нищо, че той им прокара влак, макар и с интервю.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.